محمدحسین صفاری ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طرح صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج از ابتدای آبان ماه آغاز شده است، گفت: هم اینک ۲۷ بیماری تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج است و بیمارانی که اطلاعات آنان در سامانههای وزارت بهداشت ثبت شده، علاوه بر خدمات و تعهدات بیمههای پایه و تکمیلی، از این صندوق خدمات دریافت میکنند.
او با تاکید بر اینکه در صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج مازاد بر تعهدات بیمههای پایه، چون تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و تکمیلی، خدمات ارائه میشود، افزود: تالاسمی، هموفیلی، انواع سرطانها، ام. اس از جمله ۲۷ بیماری تحت پوشش این صندوق هستند و بیماریهایی، چون اس. ام.ای که پیشتر تحت تعهد بیمهای نبودند اکنون تحت پوشش صندوق حمایت از بیماریهای صعب العلاج قرار گرفتند.
رایگان شدن ۲ داروی گرانقیمت بیماران اس. ام.ای
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان با بیان اینکه از ۱۵ آبان ماه امسال ۲ داروی اس. ام.ای به صورت ۱۰۰ درصد رایگان در اختیار بیماران تحت پوشش این صندوق قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: ۲ داروی گران قیمت اسپینرازا (Nusinersen) وَریدی و نیز ریسدیپلام (Risdiplam oral) خوراکی پیشتر پوشش بیمهای نداشت، اما اکنون این ۲ دارو برای بیماران اس. ام.ای تایپ یک و ۲، تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج و ۱۰۰ درصد رایگان است.
صفاری با بیان اینکه داروها باید به صورت الکترونیک و توسط متخصصان مغز و اعصاب تجویز شود، ابراز داشت: بستری این افراد با تعرفه دولتی پوشش بیمهای دارد و اگر بیمار اس. ام.ای در بیمارستان بستری شود ۱۰۰ درصد هزینه با بیمه است.
او با اشاره به اینکه چهار بیماری اس. ام. ای، بال پروانهای (EB)، فیبروز کیستیک و بیماریهای متابولیک تحت پوشش این صندوق قرار میگیرند، اضافه کرد: ارائه بستههای خدماتی برای ۲۷ بیماری در صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج شروع شده و مرتب بیماریهای جدیدتر به این صندوق اضافه میشود.
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان با بیان اینکه نیاز به مراجعه حضوری فرد بیمار نیست، خاطرنشان کرد: افراد دارای بیماری صعب العلاج به سامانه شهروندی بیمه سلامت به آدرس bimehsalamatiranian.ir مراجعه کرده و از بستههای خدماتی این صندوق بهرهمند شوند.
صفاری با بیان اینکه صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج همه بیمهها را تحت پوشش قرار میدهد و بیمهشدگان تأمین اجتماعی و … نیز از این صندوق میتوانند بهرهمند شوند، اضافه کرد: صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج زیرمجموعه بیمه سلامت تشکیل شده است.
یک میلیون و ۸۴۹ هزار نفر در اصفهان تحت پوشش بیمه سلامت
او با بیان اینکه جمعیت تحت پوشش بیمه سلامت در استان اصفهان، یک میلیون و ۸۴۹ هزار نفر است، خاطرنشان کرد: ۷۱ درصد بیمه شدگان این صندوق در اصفهان، رایگان بیمه شدند.
مدیرعامل بیمه سلامت استان اصفهان با بیان اینکه در طرح بیمه سلامت همگانی ۶ میلیون نفر از ابتدای اردیبهشت امسال در کشور بدون مراجعه و به صورت رایگان بیمه شدند، افزود: سهمیه اصفهان در این طرح ۱۸۰ هزار نفر را شامل میشد که افراد سه دهک پایین جامعه بودند و بر اساس کدهای ملی برای افراد بیمه صادر شد.
صفاری با بیان اینکه جمعیت بیمه همگانی در استان اصفهان ۷۸۴ هزار نفر است، گفت: همچنین ۵۳۶ هزار نفر جمعیت بیمه شده صندوق روستایی بیمه سلامت استان است.
او تاکید کرد: طرح بیمه سلامت همگانی هم اینک برقرار است و هر فردی که بیمه درمانی ندارد میتواند با مراجعه به شعب بیمه سلامت و دفاتر پیشخوان و یا با وارد کردن کد دستوری *۱۶۶۶# تحت پوشش بیمه سلامت همگانی قرار گیرد.
مدیرعامل بیمه سلامت استان اصفهان همچنین به اجرای نسخه نویسی الکترونیک از ابتدای دی ماه سال گذشته اشاره کرد و گفت: اکنون تمام نسخهها الکترونیک است که صدور ۹۰ درصد آنلاین و ۱۰ درصد آفلاین به دلیل قطعی برق و یا اینترنت است.
صفاری با بیان اینکه الکترونیکی شدن نسخهها موجب آسان شدن رسیدگی به اسناد و بروز شدن پرداختیهای سازمان بیمه سلامت شده است، تصریح کرد: پرداختیهای سازمان بیمه سلامت به موسسات طرف قرار داد در اصفهان بروز است و اکنون هیچ موسسه پزشکی و ارائه دهنده خدمات درمانی و بهداشتی و … نمیتواند ادعا کند که مطالبه عقب مانده از بیمه سلامت دارد و حتی در مواردی به صورت علی الحساب نیز پرداخت شده است.
هیچ داروخانهای در اصفهان از بیمه سلامت مطالبات معوق ندارد
او در ادامه با بیان اینکه در بخشهای دولتی ۹۰ درصد هزینه ناباروری بر عهده بیمه هاست، گفت: در طرح پوشش بیمهای درمان ناباروری در بخش خصوصی ۹۰ درصد معادل تعرفه عمومی بر عهده بیمه است و این حمایت در راستای طرح قانون جوانی جمعیت است.
مدیرعامل بیمه سلامت استان اصفهان با بیان اینکه با حذف ارز ترجیحی و آزادشدن نرخ دارو وظیفه بیمه پرداخت مابه التفاوت قیمت به داروخانهها بود، ابراز داشت: هیچ داروخانهای در استان اصفهان مطالبه معوق از ما ندارد و تا پایان مهر پرداخت شده است.
صفاری همچنین به اجرای طرح پزشک خانواده شهری از بهمن سال گذشته اشاره کرد و گفت: ۳۷۰ پزشک خانواده در استان اصفهان طرف قرار داد بیمه سلامت هستند که برای بیمه شدگان صندوق بیمه همگانی خدمات ارائه میکنند.